Интегрирање и меѓусебна поддршка Зајакнување на ИТ кластерот, со цел да се зголеми кредибилитетот и угледот на нејзините членки и атрактивноста за потенцијалните вработени, инвеститорите и локалните претприемачи
ITcluster

За Нас

Тоа е место каде се собираат водечките регионални компании

Пелагонискиот ИТ кластер го сочинуваат организации од областа на ИТ секторот: провајдери на софтверски услуги и решенија, факултет, државни органи и други организации поврзани со ИТ индустријата. Основан e во 2016 година, и се базира на иновативно вмрежување на вредностите на регионалните ИТ компании, Факултетот за ИКТ - Битола и сродни организации со цел зголемување на конкурентноста и растот на ИТ услуги и производи на меѓународните пазари. Целата е преку заеднички активности да се обезбеди подобра промоција, да се обезбеди...

Визија

Визијата на Пелагонискиот ИТ кластер е да прерасне во препознатливо здружение од ваков вид во Македонија поради разноврсноста на неговите членки и интеракцијата помеѓу нив

Визија

Преку координација и интеграција на методите и ресурсите на членките, Пелагонискиот ИТ кластер ќе обезбеди поголема видливост на неговите членки како во земјата така и во странство

Мисија

Мисијата на Пелагонискиот ИТ кластер е преку соработка и заеднички настап на пазарот да се постигне поголема конкурентност на производите

ITcluster

Бизнис можности

Од соработката ќе имаат бенефит сите членки на ИТ кластерот, во делот на: Размена на искуство; Нови деловни контакти; Стекнување на нови знаење и вештини; Учество во EU R&D проекти.   Целта на Пелагонискиот ИТ Кластер е: Стекнување со високо обучен и проактивен ИТ персонал; Постигнување на високо ниво на иновации и конкурентност на фирмите членки на кластерот; Интегрирање и меѓусебна поддршка на вработените во ИТ индустријата; Зајакнување на ИТ кластерот, со цел да се зголеми кредибилитетот и угледот на...

Работите напорно, останете фокусирани на целта и треба да се борите за она што навистина многу многу го сакате. ITcluster

Новости

December 8, 2016 Volkswagen ја претстави новата платформа за мобилност, Moia

  Иднината на автомобилите е во автономијата и можноста за изнајмување на превоз како услуга. Германскиот производител Volkswagen ја претстави својата нова компанија Moia. Компаниајта е со седиште во Берлин и ќе биде фокусирана на сервиси за пренос на патници....

December 8, 2016 Windows 10 е се уште бесплатен за оние кои имаат потреба од асистивни технологии

Иако промоцијата на Microsoft, која дозволуваше бесплатна надградба на оперативниот систем од Windows 7 или 8.1 на Windows 10, заврши уште во јули, компанијата не ги има целосно затворено вратите за бесплатна надградба. Имено, сите оние кои имаат потреба од...

December 8, 2016 Samsung и Apple повторно во судница, овојпат пред Врховниот суд на САД

Samsung и Apple повторно се во  судница, но овојпат Врховниот суд на САД донесе одлука во корист на Samsung. Судот со одлука на судии од 8-0 ја промени пресудата и ја повлече одлуката корејската компанија да исплати 399 милиони долари...